Πρόβλημα με τα πεύκα στη περιοχή Κοιλάδας

Έντονες είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να σωθούν εκατοντάδες πεύκα τα οποία, απ΄ ότι φαίνεται, έχουν «χτυπηθεί» από κάποια άγνωστη, μέχρι στιγμής αρρώστια. Από κάποια αιτία, εν πάση περιπτώσει, η οποία προκαλεί ξήρανση στα δέντρα, και φυσικά στο τέλος τα νεκρώνει!

Το φαινόμενο, πάντως, δείχνει να είναι αρκετά έντονο στην πλαγιά του λόφου, απέναντι ακριβώς από την εκκλησία της Παναγίας, στην περιοχή της Καλόπετρα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα μας είπε ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων, κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, -ύστερα από σχετική συζήτηση που είχαμε μαζί του, –  έχουν παρθεί δείγματα από τα προσβεβλημένα δέντρα, τα οποία εστάλησαν σε εργαστήριο του ΕΘΙΑΓΕ, προκειμένου να εντοπιστεί τι είναι τελικά εκείνο που τα καταστρέφει.

Πάντως, όπως είναι φυσικό, υπάρχει ιδιαίτερη αγωνία για την τύχη των δέντρων, καθώς η αρρώστια που τα χτύπησε δείχνει να εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, και φυσικά αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, η ζημιά που θα προκληθεί στα  δάση του νησιού μας αναμένεται να είναι αρκετά οδυνηρή! Και ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία, αναμφισβήτητα, είναι εκπληκτική σε ομορφιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *